Erronka hau Eraikuntza Metalikoen 1. mailako taldeak egin zuen, 20-21 ikasturtean.
Erronka ostalaritzako enpresaburu baten enkargu gisa planteatzen da, janari ibiltaria saltzeko postu bat erosi nahi baitu. Horretarako, ikasleek enpresa bat sortzea erabakiko dute, kaleko salmenta-postu mota horien eskaerari erantzuteko.
Enkargua ezarri ondoren, enpresa-proiektuari forma emateko beharrezko urrats guztiak egiten dira
- Hasteko, kalez kaleko salmenta-postuaren aurretiazko diseinuak egiten dira. Eredu bat erabakitzen da garatu beharreko prototipo gisa, eta eredu horrekin planoak diseinatzen, neurriak hartzen eta probak egiten hasten da. Diseinua balioztatu ondoren, dokumentazio teknikoa, materialen eskaera, erronkaren denbora-plangintza eta enpresaren eraketa prestatzen hasten dira.
- Ondoren, multzoaren euskarri den txasisa muntatzen hasten da, eta, ondoren, egitura osoa ixten da txapaz, proiektuaren planoetako diseinuari jarraituz.
- Kanpoko itxitura osatu ondoren, kaleko salmenta-postua hornituko duten barne-altzariak egiten dira. Altzariak modu independentean egiten dira eta Food Truck barruan instalatzen dira. Azkenik, esprai bidezko pinturaren bidez akabera artistikoa egitea erabaki da, proiektu honetarako proiektatu nahi den irudiari jarraituz.
ERRONKA honetan Eraikuntza Metalikoen 1. mailako modulu guztiek hartu dute parte:
- Fabrikazio mekanikoko irudikapen grafikoa
- Metal-eraikuntzen prozesuen definizioa
- Metal-eraikuntzetako mekanizazio-, ebaketa- eta konformazio-prozesuak
- Metal-eraikuntzetako lotura- eta muntaia-prozesuak
- Kalitatearen kudeaketa, laneko arriskuen prebentzioa eta ingurumen-babesa
- Laneko prestakuntza eta orientabidea